Penne met gehaktballetjes en spek
Drukke dag? Deze pasta staat in een kwartier op tafel.
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de hapjespan en bak de spekreepjes in 4 min. uit op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de soepballetjes toe en bak 2 min. mee.
Voeg de knoflook en roerbakgroente toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur mee. Schep regelmatig om. Voeg de pastasaus toe en schep om. Verwarm nog 5 min. met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Giet de pasta af. Houd wat basilicum achter voor de garnering, schep de rest samen met de pasta door de saus. Garneer voor het serveren met het achtergehouden basilicum.
Penne met gehaktballetjes en spek
Drukke dag? Deze pasta staat in een kwartier op tafel.
hoofdgerecht
null personen
620 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Verhit ondertussen de hapjespan en bak de spekreepjes in 4 min. uit op middelhoog vuur. Schep regelmatig om. Voeg de soepballetjes toe en bak 2 min. mee.
Voeg de knoflook en roerbakgroente toe aan het vlees en bak 3 min. op hoog vuur mee. Schep regelmatig om. Voeg de pastasaus toe en schep om. Verwarm nog 5 min. met de deksel op de pan. Snijd ondertussen de knoflook fijn.
Haal de blaadjes van de takjes basilicum. Giet de pasta af. Houd wat basilicum achter voor de garnering, schep de rest samen met de pasta door de saus. Garneer voor het serveren met het achtergehouden basilicum.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g penne rigate
100 g magere gerookte spekreepjes
250 g verse rundersoepballetjes
2 tenen knoflook
800 g Italiaanse roerbakgroente courgette
400 ml pastasaus basilicum
15 g verse basilicum