Almejas (venusschelpen in witte wijnsaus)

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 18-04-2005 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg kleine venusschelpen
  • 4 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 150 ml witte wijn
  • 2 tl gezeefde bloem
  • 1 tl gedroogde chilipeper
  • handje fijngesneden bladpeterselie
  • 1 citroen, in vieren gesneden
  • zeezout
  • versgemalen peper
  • brood

Bereiden

Was de venusschelpen en gooi de gebroken en open exemplaren weg. Verhit de olie in een grote steelpan op matig vuur. Voeg de knoflook, bloem en chilipeper toe en bak totdat het begint te kleuren. Voeg de venusschelpen toe en schud het om met de olie en de knoflook. Voeg de wijn en de helft van de peterselie toe. Laat alles sudderen tot de alcohol is verdampt en de schelpen open zijn (gooi de dichte schelpen weg). Breng op smaak met zout en peper. Strooi de rest van de peterselie erover en serveer met citroen en veel brood.

Bronvermelding