Gegratineerde aardappel-uischotel

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 07-03-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram aardappelen
  • zout
  • 5 grote uien, ongeveer 850gr, in ringen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 bouillontablet
  • versgemalen peper
  • 2 theel tijm
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 200 gram gesneden gruyère kaas
  • 2 eetl paneermeel
  • 40 gram boter

Bereiden

Kook de aardappelen bijna gaar in 15 min. Afgieten en laten afkoelen en dan in plakken snijden. In koekenpan 25 gr boter verhitten en de uien 3 min. zachtjes bakken. In steelpan wijn verwarmen en hierin al roerende de bouillontablet oplossen. In ovenschaal helft van de aardappelplakjes rangschikken. Hierover verdelen achtereenvolgens: helft van uiringen, helft van bouillonwijn, 1/2 theel. zout en 1 theel. tijm. Knoflook pellen en 1 teentje erboven uitpersen. Hierop de helft van de kaas leggen. Deze volgorde nogeens herhalen. Eindigen met kaas en dan paneermeel erover strooien. Rest van de boter in klontjes erover verdelen. Aardappelschotel in een voorverwarmde oven van 200 graden in ongeveer 30 minuten goudbruin laten kleuren.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding