An's smul hachee

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-03-2007 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg hacheevlees
  • 4 laurierblaadjes
  • peper en zout
  • 2 maggieblokjes
  • 4 uien
  • 1 glas cola
  • 3 plakken ontbijtkoek
  • 3 eetl. appelstroop

Bereiden

Snijd het hacheevlees in stukken. Snijd de uien grof. Bak het vlees op hoog vuur aan tot het bruin is. Voeg direct al de laurierblaadjes toe. Voeg naar smaak peper en zout toe. Verkruimel de maggieblokjes boven de pan en roer door. Voeg de uien toe en bak ze even goed mee. Voeg het glas cola toe en minder de baktemperatuur iets. Voeg nu de appelstroop toe. Verkruimel de plakken ontbijtkoek boven de pan. Roer alles goed door tot het een dikkere saus wordt. Zet nu de temperatuur laag en laat de hachee enkele uurtjes sudderen.

Materialen

goede braad-/stoofpan

Bronvermelding