Menu
Soto Ajam Original
Ingrediënten
- 5 Kippepoten zonder vel en ...
- 1 1/2 liter Water
- 1 Kippebouillonblok
- 5 stengels Sereh (geplette)
- 1 eetl Olie
- Boemboe
- 4 Sjalotten (gesnipperd)
- 3 Kemerienoten
- 1 eetl Ketoembar
- 2 tl Koenjit
- 1 hele Knoflookui
Bereiden
Kip met water en bouillonbloken sereh stoven tot het vlees gaar is en zo van de botjes afgaat ,kip eruit halen en af laten koelen .bot verwijderen
de boemboe heel fijn maken en bij de bouillon doen 20 min laten koken
de knoflook +/- 10 stuks in de olie licht bruin bakken en op het laatst bij de soto doen dan nog het kippenvlees toevoegen
je serveert de soto met een hard gekookt ei ,fijn gesneden bladselderie en soehoen(soort vermicelli)en wat rijst
de soto een dag later eten is nog lekkerder
Materialen
Soeppan en een koekenpan