Soto Ajam Original

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 60 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 12-03-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 Kippepoten zonder vel en ...
  • 1 1/2 liter Water
  • 1 Kippebouillonblok
  • 5 stengels Sereh (geplette)
  • 1 eetl Olie
  • Boemboe
  • 4 Sjalotten (gesnipperd)
  • 3 Kemerienoten
  • 1 eetl Ketoembar
  • 2 tl Koenjit
  • 1 hele Knoflookui

Bereiden

Kip met water en bouillonbloken sereh stoven tot het vlees gaar is en zo van de botjes afgaat ,kip eruit halen en af laten koelen .bot verwijderen de boemboe heel fijn maken en bij de bouillon doen 20 min laten koken de knoflook +/- 10 stuks in de olie licht bruin bakken en op het laatst bij de soto doen dan nog het kippenvlees toevoegen je serveert de soto met een hard gekookt ei ,fijn gesneden bladselderie en soehoen(soort vermicelli)en wat rijst de soto een dag later eten is nog lekkerder

Materialen

Soeppan en een koekenpan

Bronvermelding