Catalaanse Allioli

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 11-03-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 6 tenen Knoflook
  • 1 snuifje zeezout
  • 250 ml Olijfolie
  • 2 hard Gekookte Eieren

Bereiden

*Snijd de knoflooktenen doormidden en verwijder de groene wortel.Pers de knoflook en maal fijn tot een pasta in de vijzel.Voeg zeezout toe en druppel de olie er langzaam al roerend en stampend bij bij tot zich een dikke emulsie vormt. Dit kan ook met een staafmixer. *Voeg voor een gladde allioli sausversie het ei geel van de 2 eieren toe aan de knoflookpasta en klop goed door. Voeg daarna op dezelfde manier druppelsgewijs de olie toe tot er een mooie saus ontstaat tip: Soms wordt allioli op smaak gebracht met een paar druppels citroensap of een heel klein beetje suiker ,om de smaak wat milder te maken .

Materialen

Vijzel

Bronvermelding