Caesar Salad

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eetl Olijfolie
  • 1 teen Knoflook
  • 1 blikje Ansjovis
  • 4 eetl Mayonaise
  • 1 eetl Citroensap
  • 2 Little gems (sla soort)
  • 100 gram Padano (geschaafd)
  • 2 sneetjes Oud wit brood

Bereiden

Snijd het brood in kleine blokjes .Verhit de olie in een koekenpan en bak de broodblokjes hierin al om scheppend goudbruin,als de blokjes bijna bruin zijn de helft van de knoflook toevoegen .breng op smaak met peper en zout en laat ze uitlekken op keuken papier .Snijd de ansjovis heel fijn.Maak een dressing door de rest van de knoflook ,de fijn gesneden ansjovis,mayonaise en het citroensap in een slakom door elkaar te kloppen .Breng op smaak met vers gemalen peper .Scheur de blaadjes little gem in kleine stukken.Schep de sla om met de dressing en de helft van de kaas .Strooi de rest van de kaas en de gebakken broodblokjes over de salade en leg de hele ansjovissen erop

Bronvermelding