Gewokte boontjes

Roerbakken, Hoofdgerecht, 6 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 11-03-2007 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram (roerbak)mie
  • 400 gram kip- of kalkoenfilet in blokjes
  • 600 gram sperciebonen (kan ook uit pot)
  • olie
  • sambal oelek
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 pakje Conimex boemboe sajoer boontjes

Bereiden

* Kook de mie volgens de aanwijzingen op het pak. * Spoel af onder koud water en laat uitlekken. * Zet de wok op het vuur, laat goed heet worden en doe de olie erin. * Roerbak het vlees, de boontjes (rauw) en 1 à 2 eetlepels sambal ong. 5 min. * Voeg de boemboe en de kokosmelk toe en laat alles afgedekt nog 5 min. zachtjes koken. Als je boontjes uit pot neemt deze nu pas toevoegen. * Schep de mie erdoor en dien op in diepe borden of kommen. ------------------------------------------------------------------------------------- * Lekker met frisse komkommersalade of oosters zuur. * Maar een lekkere pittige pindasaus is er ook heerlijk bij!

Materialen

Ik heb wel meer recepten van Vincent uit Life&Cooking in mijn kookschrift staan. Dit is ook weer zo'n toppertje! Lekker, snel en weer eens een heel andere zachte smaak, komt door de kokosmelk. Doe je er meer sambal in, dan wordt het nog smakelijker.

Bronvermelding