Foe Yong Hai

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 17-04-2005 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 100 gr gekookt kippevlees
  • 50 gr ham
  • 1 blikje champignons
  • 50 gr taugé
  • 1 ui
  • 50 gr garnalen (hoeft niet persé erbij)
  • kippebouillon
  • 1 tl gemberpoeder
  • 0,5 tl sambal manis
  • maizena
  • 2 el tomatenpuree
  • zout en peper
  • olie

Bereiden

Fruit in een flinke koekenpan de fijngesneden ui en de champignons in olie. Voeg er vervolgens de garnalen en het, in reepjes gesneden kippevlees toe en laat bakken tot alles goudbruin is. Kluts de eieren in een kom en voeg peper en zout toe. Voeg taugé en ham bij de eieren en doe dit mengsel vervolgens in de koekepan. Roeren en er vervolgens een mooie omelet van maken. (op een deksel de omelet een keer draaien om hem aan de andere zijde te bakken.) Intussen een kopje bouillon aan de kook brengen, gember, sambal en tomatenpuree toevoegen en binden met een beetje maizena. De saus over de omelet gieten en opdienen met rijst of nasi.

Materialen

koekenpan

Bronvermelding