Menu
Kwarkbollen
Ingrediënten
- 2 st eieren
- 40 gr. suiker
- 250 gr. magere kwark
- 1 st raspsel van 1 citroen
- 1 snufje zout
- 375 gr. tarwebloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 st. appel, in kleine stukjes
- 1 handje rozijnen
- 1/2 zakje droge gist?
Bereiden
Broodvorm invetten en met bloem bestuiven.
In een beslagkom de bloem met het zakje bakpoeder goed mengen.
In de mixerkom: eieren en suiker goed schuimig mixen.
Kwark en citroenraspsel toevoegen en hierin beetje bij beetje het bloem en bakpoedermengsel door heen scheppen. (hou een beetje bloem over voor het kneden).
De rest van het bloem op een plank of aanrecht leggen en het deeg hierop goed door kneden tot de bloem is opgenomen en het deeg glad aanvoelt.
Dit deeg in de ingevette broodvorm leggen en in de voorverwarmde oven doen.
Het brood moet er goudgeel uitzien als het gaar is.
variatie:
250 gr kwark + 2 eieren loskloppen met een stevige snuf cayennepeper
125 gr. volkorenmeel en 250 gr gewoon meel + 1 zakje bakpoeder geleidelijk toevoegen en halverwege de gardes vervangen door kneedhaken
± 250 gram zeer grof geraspte kaas (belegen goudse op de grove handrasp)
erdoor kneden (nog steeds kneedhaken).
Met twee eetlepels bolletjes op de bakplaat leggen en 20 minuten afbakken. Bij mij worden ze met de aangegeven 200 graden te bruin dus ik zit 10% lager.
Ik bak ze op hetelucht bij 165 graden, voor conventionele oven moet dat dan ± 180 zijn.
De kaasbolletjes zijn net niet helemaal afgekoeld echt onweerstaanbaar. Smeuig van binnen door de kaas die nog een beetje zacht is en met een krokant kaaskorstje van buiten. Lijkt me ideaal bij een kopje soep maar ik ga ze ook in het mini proberen (dessertlepelformaat) voor bij de borrel.
http://www.bakkerswereld.org/forum/invision/lofiversion/index.php?t296.html