Aardappel- preitaart met gemengde salade en tonijnsaus

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2007 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gram vastkokende aardappels (voorgekookt en in plakjes)
  • 350 gram prei
  • 250 gram champignons
  • 1 zakje mix voor aardappelgratin
  • 1 bos peterselie
  • 1/2 blikje tonijn
  • olijfolie
  • 2 el zure room
  • citroensap
  • verse basilicum
  • gemengde sla

Bereiden

Snij de prei in ringen, de champignon in plakjes en bak dit kort in wat olijfolie. Vet een ovenschaal in met wat olie en leg de helft van de aardappelschijfjes erin. Schep het prei- champignonmengsel hierop en leg daarop de rest van de aardappelschijfjes. Bereid de mix voor aardappelgratin volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet dit over de schotel en strooi er wat gehakte peterselie over. Zet de schaal in de oven gedurende 30 min. op 200 graden. Meng met de staafmixer een saus van de tonijn, basilicum, zure room en wat citroensap. Leg wat gemengde sla op een bord, schep de saus erop en serveer er een punt aardappel- preitaart bij.

Bronvermelding