Pastasalade

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 14-03-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gram pipe rigate
  • zout
  • 2 hardgekookte eieren
  • 2 el kappertjes
  • 8 sardientjes uit blik, fijngeprakt
  • 2 el azijn
  • 1 1/4 dl olijfolie
  • 2 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 300 gram diepvries doperwtjes, ontdooid en geblancheerd
  • 1 blikje tonijn

Bereiden

De pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout al dente koken. De pasta in een vergiet laten uitlekken en afkoelen. De eieren halveren, de dooiers eruit wippen en het eiwit klein snijden. De dooiers met de kappertjes en de sardientjes fijnprakken en de azijn en de olijfolie erdoor kloppen. De pasta, lente-ui, doperwtjes en de verkruimelde tonijn luchtig door elkaar scheppen en met de saus vermengen.

Bronvermelding