Frispittige witlof salade

Salades, Bijgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 17-12-2012 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 stronk witlof
  • 3 appels (braeburn, fris-hard)
  • 1 gerookte kipfilet
  • 1 sinaasappel
  • 1 hand walnoten
  • 1 eetlepel Hollandse mosterd
  • 1 klein glaasje (verse) jus d'orange
  • 1 theelepel yogonaise (optioneel!) of beetje yoghurt

Bereiden

Witlof in reepjes snijden en wassen. Appels schillen en in stukjes. Sinaasappels dik schillen (tot direct op het vruchtvlees) en tussen de vliezen de partjes eruit snijden. Het vrijkomende sap opvangen of sinaasappels boven saladeschaal schillen! Kipfilet in blokjes snijden. Walnoten fijnhakken. In glas jus d'orange de mosterd en (voor iets zachtere smaak, maar optioneel:) de mayonaise of (volle) yoghurt loskloppen. Alle ingredienten in een schaal. Net voor het eten de dressing erdoor roeren.

Materialen

Schilmesje, hakmes, 1 glas, 1 saladeschaal met couvert

Bronvermelding