Gevuld Turks brood van Jeanne

Brood/sandwiches, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 15-03-2007 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 groot rond Turks brood
  • 2 bolletjes Buffelmozarella
  • zout
  • verse peper
  • 100 gram geraspte pittige kaas
  • 1 bos lenteuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 grote courgette
  • 2 el olijfolie
  • 1 el Italiaanse keukenkruiden

Bereiden

Verwam de oven voor op 180 graden Celsius. Snijd het brood met een lang mes (overdwars) doormidden. Snijd de mozarella in blokjes, bestrooi ze met zout en meng ze vervolgens in een kom met de geraspte kaas. Snijd de lenteuitjes in ringetjes (ook zoveel mogelijk het groene gedeelte gebruiken). Maak de paprika schoon en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de courgette in de lengte in vieren en verdeel elke kwart in blokjes. Verhit de olijfolie en voeg de lenteui, paprika en courgette toe. Fruit al omscheppend ca. 10 minuten. Breng op smaak met Italiaanse keukenkruiden, zout en versgedraaide peper. Laat de groente afkoelen en meng dan met het mozarella en geraspte kaas. Verdeel dit mengsel over de onderste helft van het Turkse brood en leg de andere helft er weer bovenop. Wikkel het brood in aluminiumfolie en laat het in de oven in ca 30 minuten door en door warm worden.

Materialen

aluminiumfolie

Bronvermelding