Menu
Hongaarse Goulash (AH recept)
Ingrediënten
- 600 gr doorregen runderlappen
- 2 el bloem
- 100 gr roomboter
- 50 gr magere spekreepjes
- 4 teentjes knoflook
- 1 grote ui
- 2 rode paprika's
- 2 groene paprika's
- 1,5 el paprikapoeder
- 1 bouillontablet (rundvlees)
- 1 blikje tomatenblokjes (netto 400 gr)
- 1 dl rode wijn
- 2 tl tijm
- 4 vastkokende aardappelen
- 200 gr sperziebonen
- zout en peper
Bereiden
Vlees in stukken snijden en door de bloem wentelen. In een braadpan boter verhitten en vlees op matig hoog vuur in kleine porties in ca. 5 minuten al omscheppend rondom bruin bakken. Spekreepjes ca. 3 minuten zachtjes meebakken.
Ui en knoflook pellen en fijnsnipperen. Paprika's schoonmaken en in stukken snijden. Ui, knoflook en paprika door vlees scheppen en alles ca. 2 minuten bakken. Paprikapoeder toevoegen en ca. 2 minuten zachtjes meebakken. Bouillontablet oplossen in 2 dl heet water.
Langs de rand van de pan bouillon, wijn en tomatenblokjes bij het vlees schenken. Tijm toevoegen. Aan de kook brengen en goulash afgedekt in ca. 2 uur heel zachtjes (op vlamverdeler) laten sudderen.
Aardappels schillen en in kleine blokjes snijden. Sperziebonen schoonmaken, wassen en in drieën snijden. Aardappelblokjes en sperziebonen door goulash scheppen en gerecht in nog ca. 45 minuten zachtjes gaar smoren.
Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met volkorenbrood of rijst.