Cajunrijst met rundersaucijsjes

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 20 minuten, Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 17-04-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gr rijst
  • 4 rundersaucijsjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rood pepertje
  • 250 gr champignons
  • zout
  • 30 gr boter of margarine
  • 1/2 el cajunkruiden
  • 2 el fijngeknipte bieslook

Bereiden

Laat de saucijsjes in ca. 15 minuten in water dat tegen de kook aan is, gaar worden. Pel en snipper de knoflook. Maak het pepertje schoon en snijd het in ringetjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren. Snijd de gare, iets afgekoelde saucijzen in plakjes. Kook de rijst gaar in water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de boter in een braadpan en fruit hierin de knoflook met het pepertje 1 minuut. Voeg de saucijzenplakjes toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de champignons en de cajunkruiden toe en bak alles al omscheppend nog 2 minuten. Schep de rijst door het saucijzenmengsel. Bestrooi met bieslook en serveer direct.

Materialen

div. pannen, snijplank, scherp mes

Bronvermelding