Menu
Bloedsinasappels met walnoten en gesmoorde witlof (AH-recept)
Ingrediënten
- 8 bloedsinasappels
- 2 worteltjes
- 1 ui
- 25 gr verse selderij
- 1,5 el olijfolie
- 2 struikjes witlof
- 2 tl suiker
- zout en peper
- 50 gr walnoten
- 120 gr gorgonzola
Bereiden
Vier sinasappels uitpersen. In een pan het sinasappelsap 20-30 minuten in laten koken tot een iets stroperige massa ontstaat. Worteltjes wassen, schoonmaken en fijnsnijden. Ui pellen en snipperen. Selderij fijn knippen. In een pan de olijfolie zachtjes verwarmen en de wortel, ui en selderij ca. 5 minuten bakken (af en toe omscheppen). Intussen witlof wassen en klein stukje van de onderkant snijden. Witlof en suiker toevoegen. Zoveel water erbij schenken dat de witlof voor 2/3 deel onderstaat. Kook de witlof afgedekt ca. 15 minuten.
Witlof uit pan nemen en 40 ml kookwater bewaren. Sinasappels dik schillen tot op het vruchtvlees en vervolgens overdwars in plakken van ca. 1 cm dik snijden. Snijd de witlof in de lengte in vieren.
Verhit het kookvocht van de witlof in een pan. Verhit het sinasappelsap met de plakken sinasappel in een andere pan. Meng in een kom de witlof met twee eetlepels kookvocht, zout en peper. Hak de walnoten fijn en snijd de gorgonzola in stukjes.
Verdeel de warme sinasappelplakken over vier borden. Leg de witlof hierop en strooi de walnoten en de gorgonzola eroverheen. Sprenkel sinasappelsap, kookvocht en iets olijfolie eromheen. Bestrooi tenslotte met versgemalen peper.