Chocolade-kokoscake met kokosglazuur

Gebak, Buffet, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 65 minuten,

Laatst aangepast: 17-04-2005 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 220 gram zachte boter
  • 220 gram witte basterdsuiker
  • 4 grote eieren
  • 120 gram zelfrijzend bakmeel
  • 100 gram bloem
  • 2 el cacaopoeder
  • 50 gram pure chocolade, grof gehakt
  • 4 el geraspte kokos
  • +1 el voor garnering
  • 250 gram poedersuiker
  • 2 el kokoslikeur (Malibu)

Bereiden

Verwarm oven voor op 170°C. Roer de boter en de suiker romig. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Spatel in delen het bakmeel en de bloem erdoor. Verdeel het beslag over 2 kommen. Roer door het ene deel het cacaopoeder en chocolade, door de ander de geraspte kokos. Schenk eerst het chocoladebeslag in de ingevette en met bakpapier beklede cakevorm. Giet vervolgens langzaam en over de bolle kant van een lepel het kokosbeslag erbovenop. Bak de cake in 65-70 min. gaar. Meng de poedersuiker (druppelsgewijs) met de kokoslikeur. Spatel dit glazuur over de afgekoelde cake en bestrooi met kokosrasp.

Materialen

Cakeblik

Bronvermelding