Basilicum-eirolletjes

Brood/sandwiches, Brunch, 20 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 17-04-2005 | 22 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 wit brood (in de lengte gesneden)
  • 6 hardgekookte eieren
  • 2-3 el mayonaise/fritessaus/remialijn
  • 2 el crème fraîche (light)
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 1 el fijngesneden peterselie
  • zout, peper
  • 1 zakje verse basilicum

Bereiden

Verwijder de korsten van de broodplakken en rol ze met de deegroller nog iets uit. Pel de afgekoelde eieren en prak ze fijn. Meng dit met de mayonaise, crème fraîche, bieslook, peterselie en wat zout en peper. Bestrijk de broodplakken met het eimengsel (laat aan de boven en onderkant van de rolrichting een gedeelte onbelegt). Verdeel hierover basilicumblaadjes en rol het brood vanaf de smalle kant op. Verpak de rolletjes stevig in plasticfolie en laat ze ca. 2 uur in de koelkast opstijven. Snijd ze voor het serveren in dunne plakjes. Genoeg voor ongeveer 30 stuks

Bronvermelding