Chocolade fudgetaart met gekarameliseerde pecannoten en kaneelroom

Gebak, Buffet, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 18-05-2006 | 16 keer bewaard

Ingrediënten

  • FUDGE
  • 250 gram pure chocolade
  • 125 gram boter of margarine
  • 4 eieren
  • 100 gram bruine basterdsuiker
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • KARAMELNOTEN
  • 75 gram pecannoten
  • 1/2 el zonnebloemolie
  • KANEELROOM
  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 2 tl kaneel
  • cacaopoeder

Bereiden

Verwarm oven voor op 175°C. Breek chocolade in stukjes en smelt deze met de boter in de magnetron of au bain-marie. Klop eiren los en mix ze met de zuiker en het bakmeel door de chocolade. Giet beslag in springvorm. Bak de taart in ± 30 min. in de oven en laat afkoelen. Taart zakt dan nog wat in, dat is de bedoeling. Maak tijdens het afkoelen de karamelnoten: bak in een pan met anti-aanbaklaag de pecannoten; ze moeten knapperig worden. Als ze gaan geuren, zijn ze goed. Vet een metalen dienblad in met de zonnebloemolie en leg de noten er op, een stukje uit elkaar. Verhit in een pan met dikke boedem de suiker en 2 el water: blijf erbij, want dit smelten gaat snel en karamel is erg heet! De suiker kleurt eerst aan de randen, dus schud de pan zachtjes, zodat de karamel zich goed vermengt. Giet de karamel druppelsgewijs over de noten, zodat elke noot een laagje krijgt. Laat afkoelen. Klop de slagroom met kaneel en suiker. Zeef cacao over de taart. Snijd de taart in punten en garneer met kaneelroom en karamelnoten.

Materialen

Ingevette springvorm van 20 cm doorsnee.

Bronvermelding