Kerriespruitjes van Jeanne

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 17-03-2007 | 67 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pond spruitjes
  • 1,5 ons gesneden katenspek
  • 1 dunne prei, in ringetjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 1 bakje champignons, in plakjes
  • 1 el (Engelse) kerrie
  • 1 tl grove mosterd
  • versgemalen peper
  • 3 teentjes knoflook
  • 4 takjes tijm
  • (weinig) sambal
  • scheutje room (evt.)

Bereiden

Kook de spruitjes 10 minuten voor. Bak de ui met het spek en voeg vervolgens de knoflook, champignons en prei toe. laat even meebakken. Voeg de kerrie, mosterd, peper, knoflook, sambal en tijm + een beetje water toe. Laat dit even pruttelen. Tot slot de beetgare spruitjes en (evt.) een scheutje room toevoegen. Lekker met rijst of couscous.

Bronvermelding