Boeuf Bourgignon

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 120 minuten, Bereiding: 5 minuten,

Laatst aangepast: 26-11-2007 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr runderpoulet
  • 500 gram uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 1/2 fles rode wijn
  • 3-4 plakken ontbijtkoek
  • 250 gram champignons
  • 2-3 el olijfolie
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • 1 bekertje creme fraiche

Bereiden

uien pellen en in halve ringen snijden,knoflook in kleine stukjes snijden.uien en knoflook fruiten in een beetje olie of boter,daarna uit pan halen en de rest van de olie erbij doen. runderpoulet op hoog vuur bruin braden.nu het uien mengsel, de paprika en chili poeder toevoegen.daarna de wijn erbij doen en 1,5-2 uur laten sudderen,als het vlees gaar is doe je de champignons erbij,10 min. laten mee sudderen nu de ontbijtkoek toevoegen en 5 min laten meesudderen . op het laatst de creme fraiche. erg lekker

Bronvermelding