Waterzooi met kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 19-03-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1.1/2 l water
  • 1 kip van 1,6 kg
  • 1 laurierblaadje
  • 1 takje tijm
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr peterselie
  • 3 blaadj selderij
  • enkele peperkorrels
  • 2 jonge preien
  • 1 meiraap
  • 2 wortelen
  • 8 asperges
  • 50 gr haricots verts
  • 12 aardappeltjes
  • 2 eidooiers
  • 1 flesje room light
  • zout

Bereiden

Breng het water met de kop, laurierblaadje, tij, knoflook, peterseliestelen, selderij, peperkorrels en zout aan de kook. Haal de buitenste bladeren van de prei en kook deze ook mee. Laat de bouillon ca. 1.1/2 uur trekken. Maak alle groenten schoon en snij de prei, meiraap, wortelen en asperges in smalle luciferlange reepjes. Breek de boontjes en schil de aardappelen. Zeef de bouillon, verdeel de kip in stukken en houden deze apart. Kook de bouillon in tot er nog ca. 1 liter over is. Voeg de room en aardappelen toe en laat alles 10 min. zachtjes koken. Voeg nu de gesneden groente en de boontjes en de kip toe en kook ze ook ca. 5 à 10 min. mee. Klop de dooiers los en klop ze van het vuur af door de bouillon. Bestrooi met de fijngehakte peterselie en serveer direkt.

Bronvermelding