Menu
Aardappel - kipsalade met bonen
Ingrediënten
- 400 gr Kipfilet.
- 1 eetl Olijfolie.
- Peper.
- Zout.
- 500 gr Sperziebonen.
- 150 gr Peultjes.
- 360 gr Witte bonen.
- 700 gr Panklare krieltjes.
- 4 eetl Remia Olijvonaise.
- 3 eetl Volle yoghurt.
- 1 eetl Gedroogde oregano.
- 2 eetl Fijngeknipte bieslook.
Bereiden
* Wrijf de kipfilets met olie en peper en zout naar smaak.
* Bak de kip in een hete grillpan aan alle kanten bruin en in ongeveer 15 min gaar.
* Pluk de kip in reepjes.
* Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout in ongeveer 7 min beetgaar.
* Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water.
* Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
* Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af.
* Klop een dressing van de olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout naar smaak.
* Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi het met bieslook.
Materialen
* Grote kom. * Mes. * Kookpan. * Zeef.