Aardappel - kipsalade met bonen

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 26-03-2007 | 14 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr Kipfilet.
  • 1 eetl Olijfolie.
  • Peper.
  • Zout.
  • 500 gr Sperziebonen.
  • 150 gr Peultjes.
  • 360 gr Witte bonen.
  • 700 gr Panklare krieltjes.
  • 4 eetl Remia Olijvonaise.
  • 3 eetl Volle yoghurt.
  • 1 eetl Gedroogde oregano.
  • 2 eetl Fijngeknipte bieslook.

Bereiden

* Wrijf de kipfilets met olie en peper en zout naar smaak. * Bak de kip in een hete grillpan aan alle kanten bruin en in ongeveer 15 min gaar. * Pluk de kip in reepjes. * Kook de sperziebonen met de peultjes in water met zout in ongeveer 7 min beetgaar. * Giet ze af en spoel ze onder koud stromend water. * Kook de krieltjes volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. * Spoel de witte bonen in een zeef onder koud stromend water af. * Klop een dressing van de olijvonaise, de yoghurt, de oregano en peper en zout naar smaak. * Schep de groenten met de kip en de dressing door elkaar en bestrooi het met bieslook.

Materialen

* Grote kom. * Mes. * Kookpan. * Zeef.

Bronvermelding