Kiproerbak met lentegroeten

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 18-04-2005 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr. kipfilet
  • 1 theel. kerrie poeder
  • 4 lente/bosuitjes
  • 200 gr. peultjes
  • 150 gr. gr. asperges
  • 1 blikje maiskolfjes( ca 180 g )
  • 75 gr. rucola
  • 2 eetl. roerbakolie
  • 1 dl. kippenbouillon
  • zout en vers gemalen peper

Bereiden

Snijd de kipfilet in blokjes en bestrooi met kerrie poeder. Ssnijd de uitjes in schuine stukjes van 2cm. Haal de peultjes af. Snijd een stuk van de asperges en verdeel ze in stukjes van 3 cm.Giet de maiskolfjes af en snijd de rucola klein. Kook de peultjes en asperges 2min. en giet ze af,en spoel er koud water over. Verhit de olie in een wok en roerbak hierin de kipfilet 5min. Schep de kipblokjes uit de wok, voeg de peultjes, uitjes en asperges toe en bak ze al omscheppend 4min. Meng de maiskolfjes, kipblokjes en boillon erdoor en verwarm 3min. Voeg pepr en zout naar smak toe en schep de rucola vlak voor het serveren door de schotel.

Materialen

wok

Bronvermelding