Walnotentaart met koffie frappè

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 18-04-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gr. gepelde walnoten
  • 250 gr. lichte basterd suiker
  • 150 gr. boter
  • 4 eieren
  • 300 gr. zelfrijzendbakmeel
  • 2 zakjes cappuccino oploskoffie
  • 1 dl. water of melk
  • zout
  • cacaopoeder,poedersuiker, kaneelpoeder
  • 5 dl. koude koffie
  • 1 dl. koffieroom
  • 2 eetl. honing
  • 4 bollen kaneel of chocolade ijs

Bereiden

TAART Klop de suiker met de boter tot een crème. Splits de eieren. Klop de dooiers een voor een door de botermassa. Voeg het zelfrijzend bakmeel, de cappuccinopoeder, 1dl. water en de gemalen noten in gedeelten toe.Klop de eiwitten stijf in en vetvrije kom met een snufje zout. Spatel de eiwitten voorzichtig door het beslag. Schep de massa in de springvorm en bak de taart in 50-60 min. lichtbruin en gaar in het midden van de oven. Laat de taart iets afkoelen, verwijder de vorm en strooi er een mengsel van gelijke delen cacaopoeder, poedersuiker en kaneelpoeder over. Klop de koffie met de melk en honing in een kan of maatbekerschuimig met de staafmixer. Schep in hoge glazen een bol ijs en giet daarop de schuimige koffie. Serveer er een stuk walnotentaart bij.

Materialen

springvorm 24/26 cm. 4 hoge glazen

Bronvermelding