Knabbelzalm

Anders, Hapje, 6 personen, Anders.

Laatst aangepast: 24-03-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram coppa di parma/parmaham
  • 200 gram zalmfilet
  • 1 eetl verse oregano
  • 2 eetl mayonaise
  • 2 eetl room
  • 1 theelepel citroensap

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180graden.Spreid de plakjes ham uit op een ongevette ovenplaat. Snijde de zalm in blokjes en leg op elk plakje ham een stukje. Vouw de plakjes om de zalm en leg ze op de kop zodat ze vanzelf dicht blijven. Zet ze 5 min in de oven. Meng ondertussen de mayonaise met de room,oregano,hetcitroensap en een snufje zout en peper.Draai het geheel met de staafmixer tot een glade saus, Verdeel de hapjes over een lang werpig bord of amuselepels.Druppel er wat van het oreganosausje over.

Bronvermelding