Menu
Macaroni met kalkoen en kaas
Ingrediënten
- 225 gram macaroni
Bereiden
Ingrediënten:
1 middelgrote ui, gesnipperd
1,5 dl groenten- of kippenbouillon
2 eetlepels Becel multi bak en braad
3 eetlepels bloem
3 dl halfvolle melk
50 gram geraspte 30+ kaas
1 theelepel mosterdpoeder
225 gram macaroni
200 gram kalkoen of gerookte kipfi let, in plakjes
2 à 3 stevige tomaten in plakjes
paar verse blaadjes basilicum
1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
zout en peper
Werkwijze:
Breng de gesnipperde ui en bouillon aan de kook in een
koekenpan en laat het geheel onder af en toe roeren 5-6
minuten koken tot de bouillon is ingedikt en de ui glazig is.
Verwarm de Becel, bloem en melk in een steelpan. Klop stevig tot er een dikke saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg 30+ kaas, mosterdpoeder en ui-mengsel toe. Kook de macaroni in water volgens de beschrijving op het pak. Giet hem goed af en schep hem door de saus. Het geheel in een ondiepe ovenschaal scheppen. Leg de plakjes kip of kalkoen en tomaten dakpansgewijs op het macaronimengsel. Steek de basilicumblaadjes ertussen, bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en grill het tot de bovenkant lichtbruin is. Serveer er warme ciabatta en een gemengde salade bij.