Macaroni met kalkoen en kaas

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 23-11-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 225 gram macaroni

Bereiden

Ingrediënten: 1 middelgrote ui, gesnipperd 1,5 dl groenten- of kippenbouillon 2 eetlepels Becel multi bak en braad 3 eetlepels bloem 3 dl halfvolle melk 50 gram geraspte 30+ kaas 1 theelepel mosterdpoeder 225 gram macaroni 200 gram kalkoen of gerookte kipfi let, in plakjes 2 à 3 stevige tomaten in plakjes paar verse blaadjes basilicum 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas zout en peper Werkwijze: Breng de gesnipperde ui en bouillon aan de kook in een koekenpan en laat het geheel onder af en toe roeren 5-6 minuten koken tot de bouillon is ingedikt en de ui glazig is. Verwarm de Becel, bloem en melk in een steelpan. Klop stevig tot er een dikke saus ontstaat. Neem de pan van het vuur en voeg 30+ kaas, mosterdpoeder en ui-mengsel toe. Kook de macaroni in water volgens de beschrijving op het pak. Giet hem goed af en schep hem door de saus. Het geheel in een ondiepe ovenschaal scheppen. Leg de plakjes kip of kalkoen en tomaten dakpansgewijs op het macaronimengsel. Steek de basilicumblaadjes ertussen, bestrooi het geheel met Parmezaanse kaas en grill het tot de bovenkant lichtbruin is. Serveer er warme ciabatta en een gemengde salade bij.

Bronvermelding