Hutspot met draadjesvlees

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 150 minuten,

Laatst aangepast: 24-11-2004 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr. runderlappen
  • 50 gr. boter
  • 2 tl tomatenpuree
  • 0,5 ltr. vleesbouillon
  • 1 laurierblaadje
  • 1 tl. tijm
  • 4 uien
  • 1 kg winterwortel
  • 1 kg aardappels
  • zout, peper

Bereiden

Wrijf de runderlappen in met peoer en zout. Smelt de boter en bak het vlees bruin. Voeg de tomatenpuree, bouillon, laurier en tijm toe en stoof het vlees in ca. 2 uur zachtjes gaar. Pel de uien en snijd ze in grove stukken. Maak de wortels schoon en snijd ze in plakjes. Schil de aardappels en snijd ze in plakjes. Neem het vlees uit de pan en schep de ui, wortel en aardappels door het stoofvocht. Leg het vlees erop. Kook de groenten en aardappels in ca. 25 min. gaar en laat het vocht verdampen. Neem het vlees weer uit de pan en stamp alles door elkaar. Breng de hutspot op smaak met zout en peper.

Bronvermelding