Menu
Kipsalade met banaan en sinaasappeldressing
Ingrediënten
- 2 struikjes witlof
- 250 gr basmatirijst
- 1 kippenbouillontablet
- 300 gr kipfilet
- 1/2 tl. paprikapoeder
- 1/2 tl. kerriepoeder
- 1 eetl. olijfolie
- 150 gr prei
- 1 appel
- 2 bananen
- 2 eetl. geschaafde amandelen
- 100 ml sinaasappelsap
- 4 eetl. zonnebloemolie
- 1 eetl. honing
- 1 eetl. sherry
- peper en zout
Bereiden
Voorbereiding:
Was de struikjes witlof en snijd de blaadjes los. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het kippenbouillontablet aan het kookvocht toe. Giet de rijst af en laat deze afkoelen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes, bestrooi ze met paprika- en kerriepoeder en bak ze 10 minuten in 2 eetl. olijfolie. Was de prei, verdeel deze in smalle ringetjes en bak ze even mee. Schil de appel en snijd deze in blokjes. Pel de banaan en verdeel deze in schijfjes. Bak de appel en banaan kort om en om in de rest van de olijfolie.
Bereiding:
Schep de kip en de vruchten door de rijst. Maak een dressing van sinaasappelsap, zonnebloemolie, honing, sherry en peper en zout. Leg de witlofblaadjes in een stervorm en serveer daarop de salade. Giet de dressing erover. Rooster de amandelen en strooi ze over de salade.