Andijviestamppot met kabeljauw

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 27-03-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 gr voorgesneden andijvie
  • aardappelen
  • 1 ui
  • 400 gr kabeljauw
  • 1 tl bruchetta (Oil&Vinegar)
  • olijfolie
  • melk
  • boter

Bereiden

Kook de geschilde aardappelen in ong. 20 minuten gaar en bak de kabeljauw in boter of olijfolie. Wel een flinke tl bruchetta in warm water en voeg er wat olijfolie aan toe, mix het geheel door elkaar. Fruit de ui licht, niet bruin laten worden. Als de aardappelen gaar zijn, stamp ze door elkaar en maak het smeuiig met warme melk en een klontje boter. Schep de andijvie en de ui er doorheen. Smeer de kabeljauw een beetje in met het mengsel van de bruchetta zodat het warm word. Niet de ingesmeerde kant laten bakken want dan brand het aan. Als er nog bruchetta over is, serveer het apart voor degenen die meer bruchetta op de vis of de stamppot willen.

Bronvermelding