Menu
'Bergense Kookkunstenboek - Bruinebonensoep', van Barbara
Ingrediënten
- 225 g donkerblauwe bonen .......
Bereiden
225 g donkerblauwe bonen
2 l kippenbouillon
5 dl tomatensap
125 g dobbelsteentjes spek
1 fijn gesnipperde, Spaanse ui
2 fijn gesneden bleekselderij
2 fijn gesneden wortelen
4 eetl tomatenpuree
1 eetl chilipoeder
1 tl zout
1/4 tl zwarte peper
-
Week de bonen allereerst 6-8 uur in koud water. Laat de bonen daarna 2,5 uur in de kippenbouillon koken en voeg dan het tomatensap toe. Sauteer de spek in een koekenpan en voeg de ui, bleekselderij en de wortelen toe. Laat verder doorkoken totdat alles gaar is. Giet het overtollig vet af en voeg het spek en de groenten aan de soep toe. Roer de tomatenpuree en de kruiden erdoor en laat nog een uur doorkoken.
Heet opdienen.
-
In dit culinaire boek staan de lievelingsrecepten van 40 willekeurig gekozen Bergenaren, en zij vertellen ook iets over zichzelf. Dit alles te lezen in: het Bergense Kookkunstenboek - beperkte oplage. Recept Barbara M. H. Peterson