Bloemkoolflan met ham en kaas

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 29-03-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool in roosjes
  • Zout en peper
  • 100 gram gekookte ham in reepjes
  • 125 gram lichtbelegen boerenkaas
  • 4 eieren
  • 1.5 dl creme fraiche
  • 1 kopsla instukken
  • 3 eetl Olijfolie
  • 1 eetl zonnebloemolie
  • 1 eetl balsamicoazijn

Bereiden

Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in kokend water met zout.Laat ze uitlekken.Verdeel de bloemkool over de bodem van een ingevette lage taartvorm van ca 20 cm doorsnede of een ovenvaste koekenpan met dezelfde doorsnede.Strooi de reepjes ham erover en 50 gr geraspte kaas.Klop de eieren los met wat zout en peper en de creme fraiche en roer de rest van de kaas erdoor.Schenk dit mengsel in de vorm en bak de flan 20-25 min.in een voorverwarmde oven op 180gr tot hij gestold is.Serveer de flan met een groene salade met dressing van de beide oliesoorten,azijn en zout en peper naar smaak.

Bronvermelding