Aardappelpreisoep

Soepen, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 05-04-2007 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 liter Soepbasis groentebouillon.
  • 350 gr Aardappel.
  • 1 grote Prei.
  • 150 ml Slagroom.
  • 50 gr Spekblokjes.
  • 2 eetl Bieslook.

Bereiden

* De aardappelen schillen en wassen. * De aardappelen in blokjes snijden. * De prei wassen en in ringetjes snijden. * De spekblokjes bakken en in keukenpapier droogdeppen. * Breng de soepbasis met de aardappelen en de prei aan de kook. * Laat de soep 5 á 10 min zachtjes koken met de deksel op de pan. * Was de bieslook * Snijd de bieslook fijn. * Knip de slagroom open. * Voeg de slagroom toe aan de soep. * Haal de soep van het vuur. * Pureer de soep als de aardappelen gaar zijn met een blender of staafmixer. * Verwarm de soep opnieuw. * Versier de soep met spekjes en de bieslook.

Materialen

* Kookpan. * Koekenpan. * Mes. * Schaar. * Keukenmachine / staafmixer / blender.

Bronvermelding