Bladerdeegpakketjes met zalm

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 50 gr rijst gekookt
  • 200 gr zalmfilet in blokjes
  • 2 lente-bostuitjes in dunne ringen
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • zout
  • 1 ei losgeklopt
  • 1 eierdooier
  • veldsla

Bereiden

Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de net ontdooide plakjes bladerdeeg naast elkaar. Leg in het midden van 4 plakjes een vierkantje van gekookte rijst. Schep in een kom de blokjes zalmfilet, lente-ui, peterselie, een snufje zout en het losgeklopte ei door elkaar. Verdeel dit mengsel over de rijst. Bevochtig de randen van het bladerdeeg. Dek de vullingen toe met een plakje bladerdeeg endruk de randen goed op elkaar. Druk de randen nogmaals op elkaar met de tanden van een vork. Bestrijk de bovenkanten van de pakketjes met eidooier. Leg de pakketjes op een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak de pakketjes in ca. 15-20 minuten knapperig en goudbruin. Verdeel ze over de borden en garneer met een plukje veldsla.

Bronvermelding