Bosvruchtentaart

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 4 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 bladen witte gelatine
  • 1 eidooier
  • 25 gr suiker
  • 3 el melk
  • 1/2 l slagroom
  • 25 gr poedersuiker
  • 3 bladen rode gelatine
  • 300 gr bosvruchten (vers of diepvries)
  • 4 el bosvruchtenlimonadesiroop
  • 1/5 dl water
  • 100 gr lange vingers

Bereiden

Week witte gelatine in koud water. Zet kom op pan heet water (niet koken!'). Klop daarin eidooier met suiker en melk gedurende 5 min tot schuimige massa. Knijp gelatinebladen uit en los deze in mengsel op. Haal kom van pan en laat mengsel afkoelen. Klop ondertussen slagroom met poedersuiker stijf. Roer slagroom door eimengsel en laat dit uur opstijven in koelkast. < Week rode gelatine in koud water. Was bosvruchten (of laat ze ontdooien). Maak limonade van siroop en water. Verwarm helft limonade in pan. Knijp rode gelatinebladen uit en los ze, van het vuur, op in limonade. Roer dit door rest limonade en voeg bosvruchten toe. Bedek bodem springvorm (doorsnede 22 cm) met laag lange vingers. Leg daarop helf van bosvruchtenmengsel, daarop slagroommengsel en bovenop andere helft bosvruchtenmengsel. Laat taart ca 3 uur in koelkast opstijven.

Materialen

kom springvorm (doorsnede 22 cm)

Bronvermelding