De vlam in de pan

Roerbakken, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 15 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 03-04-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Chinese sojasaus
  • Zout
  • 2 eetlepels maizena
  • 1 eetlepel sherry
  • 200 gram kipfilet in reepjes
  • 125 gram witte rijst
  • 3 eetlepels olie
  • 1 groene paprika
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 eetlepel fijngehakte prei
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 theelepel djahé(gemberpoeder)
  • 75 gram cashewnoten

Bereiden

* Bereiding: o Roer de sojasaus, maizena en sherry door elkaar o Leg de reepjes kipfilet 15 minuten in deze sojamarinade o Snijd de paprika en bleekselderij in stukjes o Kook de rijst volgens de algemene gebruiksaanwijzing op het pak o Verhit in een wok of braadpan 1 eetlepel olie en bak hierin de paprika, bleekselderij, prei, knoflook en djah‚ op hoog vuur ca. 1 minuut onder voortdurend omscheppen (roerbakken) o Schep de groenten uit de pan o Verhit 2 eetlepels olie in de wok of braadpan en bak hierin de reepjes kip op een hoog vuur al omscheppend tot ze gaar zijn o Bestrooi de kip met iets zout en peper en voeg de groenten en de cashewnoten toe o Laat het gerecht onder regelmatig omscheppen goed warm worden o Serveer de rijst er apart bij o Lekker met een witte koolsalade

Bronvermelding