Menu
De vlam in de pan
Ingrediënten
- 1 eetlepel Chinese sojasaus
- Zout
- 2 eetlepels maizena
- 1 eetlepel sherry
- 200 gram kipfilet in reepjes
- 125 gram witte rijst
- 3 eetlepels olie
- 1 groene paprika
- 2 stengels bleekselderij
- 1 eetlepel fijngehakte prei
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 theelepel djahé(gemberpoeder)
- 75 gram cashewnoten
Bereiden
* Bereiding:
o Roer de sojasaus, maizena en sherry door elkaar
o Leg de reepjes kipfilet 15 minuten in deze sojamarinade
o Snijd de paprika en bleekselderij in stukjes
o Kook de rijst volgens de algemene gebruiksaanwijzing op het pak
o Verhit in een wok of braadpan 1 eetlepel olie en bak hierin de paprika, bleekselderij, prei, knoflook en djah op hoog vuur ca. 1 minuut onder voortdurend omscheppen (roerbakken)
o Schep de groenten uit de pan
o Verhit 2 eetlepels olie in de wok of braadpan en bak hierin de reepjes kip op een hoog vuur al omscheppend tot ze gaar zijn
o Bestrooi de kip met iets zout en peper en voeg de groenten en de cashewnoten toe
o Laat het gerecht onder regelmatig omscheppen goed warm worden
o Serveer de rijst er apart bij
o Lekker met een witte koolsalade