Boontjes wokken

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr mie
  • 400 gr kalkoenfilet
  • 600 gr sperziebonen
  • (wok)olie
  • conimex sambal oelek
  • 1 pakje Conimex boemboe sajoer boontjes
  • 2 dl kokosmelk

Bereiden

Kook de mie gaar volgens de gebruiksaanwijzing, spoel het af onder koud water en laat het uitlekken. Snijd de kalkoenfilet in blokjes. Maak de sperziebonen schoon en snijd ze in kleine stukjes. Zet een wok op het vuur en laat hem goed heet worden. Voeg een scheut olie toe en roerbak de kalkoenfilet, de boontjes en 1 a 2 eetlepels sambal gedurende ca. 5 minuten. Voeg dan de boemboe en de kokosmelk toe en laat alles afgedekt nog ca. 5 minuten zachtjes koken. Schep de mie door het gerecht en warm alles nog even goed door. Serveer in diepe kommen of borden.

Bronvermelding