Menu
Saucijsjes met aardappels en rozemarijn
Ingrediënten
- 6 dikke varkenssaucijsjes
- 800 gr vastkokende kleine aardappels
- 1,5 el paprikapoeder
- 2 takjes rozemarijn
- 2,5 el olijfolie extra vierge
- 1/2 ciabattabrood, zonder korst
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Boen de aardappels schoon en snijd in schijfjes. Snijd de saucijsjes in dikke plakken en doe ze in een grote braadslede. Voeg aardappelschijfjes. paprikapoeder, rozemarijn, wat zeezout en peper toe. Besprenkel met olie en schep losjes om. Bak, onder nu en dan omscheppen, de aardappels en saucijsjes in 50-60 minuten gaar en goudbruin. Scheur het ciabattabrood in stukjes en strooi deze 20 minuten voor het einde van de baktijd over het gerecht. Neem uit de oven, bestrooi met basilicum en serveer met een salade van rucola en een pittige tomatendressing.
Materialen
braadslede