'Ananascurry' (Gaeng Kua Sapparod), Thais bijgerecht, verz. door Shaweewan

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Thais.

Laatst aangepast: 01-11-2018 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • ½ l kokosnootmelk .....

Bereiden

½ l kokosnootmelk 1 kop geprakte verse ananas (1 kop = inhoud 2.4 dl) 2 eetl rode kerriepasta 6 cl vissaus (Nam Pla) 1½ eetl suiker 250 g garnalen - Meng alle ingrediënten behalve de garnalen en breng ze aan de kook. Voeg de garnalen toe, breng opnieuw aan de kook en laat 3 minuten sudderen tot de garnalen gaar zijn. Dien op met gestoomde Jasmijnrijst. - Bron: Thais kookboek door Tom en Pia van Doorn - Aangevuld door Astrid Veltman met Thaise en andere Zuid-Oost-Aziatische recepten

Bronvermelding