Aardappelsalade

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 25-04-2005 | 39 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • zout, peper
  • 2-3 eetl. citroensap
  • 5-6 eetl. olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 lente-uitjes
  • 3-5 eetl. peterselie
  • 125 gram bakbacon

Bereiden

Kook de aardappelen ongeschild gaar in 20-25 min. Laat ze iets afkoelen, pel ze en snijd ze in plakken (of blokjes). Roer een dressing van citroensap, zout, peper en olijfolie. Breng de dressing op smaak met ui, lente-ui en peterselie. Meng de dressing met de nog warme aardappelen. Laat dit samen tot kamertemperatuur afkoelen. Bak de plakken bakbacon in een droge koekenpan krokant en verkruimel de bacon over de salade.

Bronvermelding