'Kalfsstoofpot met Amandel-Sherrysaus' (Spaans), verz. door Don

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 19-03-2019 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 g blanke amandelen ........

Bereiden

60 g blanke amandelen 2 teentjes knoflook 350 g trostomaten 4 eetl olijfolie 150 ml vleesfond 600 g kalfs(rib)lapjes 3 takjes verse fijngehakte peterselie zout (versgemalen) peper 1 dl Medium Sherry - Amandelen in droge koekenpan goudbruin roosteren. Knoflook pellen en in plakjes snijden. Tomaten schoonmaken en in kleine stukjes snijden. Kalfsvlees in blokjes snijden. 1 eetlepel geroosterde amandelen fijnhakken. 2 eetlepels olie in een pan verhitten. Knoflook 1 minuut zachtjes meebakken. Tomaten toevoegen en op hoog vuur 4 minuten meebakken, regelmatig omscheppen. Fond er door roeren en saus iets laten afkoelen. - In keukenmachine het afgekoelde tomatenmengsel en de rest van de amandelen tot een gladde saus pureren. In een braadpan de rest van de olie verhitten. Kalfsvlees snel en rondom lichtbruin bakken. Bestrooien met zout en peper. - Medium sherry aan het vlees toevoegen en aan de kook brengen. Tomaten-amandelsaus en fijngehakte peterselie er door roeren. Vlees afgedekt in ongeveer anderhalf uur gaar stoven. Op smaak brengen met zout en peper. Bestrooien met gehakte amandelen. Serveren met gekookte aardappelen of tagliatelle.

Bronvermelding