Charlotte à la Russe, Hotel Pulitzer te Amsterdam

Anders, Brunch, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 100 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 20-11-2017 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 g suiker en ....

Bereiden

Dit recept werd gecreëerd door de befaamde Franse kok Carême maar het lijkt erg veel op de Italiaanse Panna Cotta, waaraan eidooiers zijn toegevoegd. - Doe 50 g suiker in een sauspan en voeg 4 eierdooiers toe. Klop de massa goed door elkaar en voeg vervolgens al roerende een halve l lauwwarme melk toe waarin eerder een vanillestokje is geweekt. Breng het geheel voorzichtig aan de kook en voeg vervolgens 2 blaadjes - in water gewelde - gelatine toe. - Laat het mengsel afkoelen en spatel er daarna een halve liter stijf geklopte slagroom door. Giet het geheel vervolgens in een charlottevorm waarvan de bodem en de zijkanten zijn bedekt met lange vingers. - Laat in de koelkast verder opstijven en haal de charlotte voorzichtig uit de vorm door haar om te keren op een platte schaal. Breng een lint aan om de lange vingers en dien op met een coulis* van frambozen. - *Vloeibare puree van vis, vlees, gevogelte of groente, vruchten

Bronvermelding