Appelkruimel

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 21-07-2008 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 appels
  • 7 speculaasjes
  • 2 eetlepel vloeibare margarine
  • 50 gram fijngehakte hazelnoten
  • 1 eetlepel bruine suiker
  • 1 handje rozijnen, eventueel

Bereiden

Vet de ovenschotel in. Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Doe de speculaasjes in een plastic zak en maak ze fijn met de deegroller of een fles. Meng de kruimels met de rest van de margarine en de hazelnoten. Meng de appel (en de rozijnen) met de suiker en doe ze in de ovenschotel. Verdeel het speculaasmengsel over de appel. Zet de schotel in de voorverwarmde oven van 200 graden , ongeveer 20 minuten. Lekker met vla, ijs of slagroom, of alledrie.

Materialen

lage ovenschotel 20 cm. doorsnee

Bronvermelding