Aardappel spektaart

Hartige taarten, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 30-07-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 pak bladerdeeg
  • 150 gram spekblokjes
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 zakje Rosti met kaas en ham
  • 3 eieren
  • 3 eetl melk
  • peper
  • nootmuskaat
  • 150 gram oude geraspte kaas

Bereiden

Bak de rosti in de koekenpan. Bak in een andere pan het spek en voeg tegen het einde de ui en knoflook toe. Dan toevoegen aan de rosti. De eieren met de melk, wat zout, peper en nootmuskaat en de helft van de kaas door elkaar scheppen en dit ook bij het rostimengsel doen. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg. Het geheel op de bladerdeeg scheppen en de rest van de kaas erover strooien. De taart 45 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden bakken.

Bronvermelding