Gevulde courgettes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 20 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 8 el wortel (geraspt)
  • 8 bosuitjes
  • 100 gr champignons
  • 3 el kerriepoeder
  • 3 el peterselie (fijngehakt)
  • 2 eieren (losgeklopt)
  • zout
  • peper
  • 3 el olijfolie (extra virgine)
  • 250 gr gehakt (liefst mager)

Bereiden

Verwarm de oven voor (gas 190, hetelucht 175). Snijd de courgettes in de lengte door. Schep het vruchtvlees met de lepel uit - het liefste moet er nog ongeveer 2-3 mm vruchtvlees achterblijven. Het verzamelde vruchtvlees klein snijden. Roer in de kom het vruchtvlees, de wortel, de uitjes, champignons, de kerriepoeder, peterselie, de eieren en het zout door elkaar. Breng op smaak met wat peper. Verhit de olijfolie in de pan en bak het gehakt gaar. Roer dit door de reeds klaargemaakte vulling. Vul hiermee de courgettes. Leg de helften courgette tegen elkaar aan in de ovenschaal. Dek het geheel af met aluminiumfolie en bak de courgettes ongeveer twintig minuten in de oven.

Materialen

Mes, snijplank, lepel, kom, koekenpan, vuurvaste ovenschaal, aluminiumfolie

Bronvermelding