Pasta met gamba's & geitenkaassaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 pomodori
  • basilicum
  • oregano
  • tijm
  • zout
  • verse peper
  • 3 stengels bleekselderij
  • 500 gr pasta (tagliatelle, fettucini, spaghetti)
  • 200 gr geitenkaas
  • 30 ml melk
  • 200 ml kookroom
  • 16 gamba's
  • olijfolie (extra virgine)

Bereiden

Verwarm de oven voor (gas 160, hetelucht 145). Was de tomaten, ontdoe ze van het groen en halveer ze. Rangschik ze in de ovenschaal. Bestrooi ze met de kruiden, het zout en de peper. Zet ze vervolgens voor ongeveer tien minuten in de oven. Schil en snijd de stengels bleekselderij en blancheer ze -ongeveer twee minuten- in kokend water. Spoel af met koud water. Kook de pasta in water met wat zout. Verwarm de melk, room en geitenkaas in een pan op laag vuur. Roer zo nu en dan - je wilt je pan immers niet verpesten. Dep de gamba's droog, breng op smaak met zout en peper, en bak ze in hete olijfolie in vier minuten gaar (twee minuten voor elke kant). Lek de gamba's uit. Verdeel de pasta over de borden, verdeel de bereide groenten en gamba's hierover en maak af met de saus.

Materialen

Mes, snijplank, ovenschaal, dunschiller, hoge pan, kookpan, koekenpan.

Bronvermelding