Appel crumble met ananas

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Anders.
Voorbereiding: 20 minuten, Wachten: 25 minuten, Bereiding: 45 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1/2 kilo appels (geschild, grof gesneden)
  • 2 el poedersuiker
  • kaneelpoeder
  • 125 gr ananas
  • 80 gr bloem
  • 80 gr boter (in blokjes)
  • 50 gr suiker
  • slagroom

Bereiden

Verwarm de oven voor (gas 200, hetelucht 180). Bestrooi de appels met de poeder- en een snufje kaneelsuiker. Roer de ananas hier door heen. Meng het meel met de boter en suiker in een kom. Smeer een vuurvaste ovenschaal in met wat boter en leg hier het fruit in. Bestrooi dit met het deeg en bak de crumble in 25 minuten krokant. Serveer met slagroom.

Materialen

Mes, dunschiller, snijplank, kom, vuurvaste ovenschaal.

Bronvermelding