Pittige chutney

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Indiaas.
Voorbereiding: 15 minuten, Wachten: 60 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr uien (gesnipperd)
  • 500 gr aardbeien (gesneden)
  • 500 gr appelen (grof gesneden)
  • 100 gr rozijnen
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl mosterd
  • gemberpoeder
  • cayennepeper
  • 350 gr bruine suiker
  • 3 dl azijn

Bereiden

Laat de uien glazig worden in de pan en voegde wat gepersde knofloog hier aan toe. Meng dit vervolgens met de aardbeien, appels, rozijnen, mosterd, bruine suiker en azijn en breng op smaak met het gemberpoeder en de cayennepeper. Laat dit een uur op het vuur staan tot de chutney goed dik is. Serveer direct.

Materialen

Mes, snijplank, knoflookpers, pan, een lief theelepeltje.

Bronvermelding