Maïssoep

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 maïskolven
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • boter of zonnebloemolie
  • 2 el kerriepoeder
  • 1/4 l water
  • 1 bouillonblokje
  • 1/4 l melk
  • 1/2 bosje peterselie
  • 1/8 l droge witte wijn
  • 1/8 l slagroom
  • 2 paprika's
  • 125 gr gepelde garnalen (hollands)

Bereiden

Maak een bouillon door een kwart liter water te koken met een rundvleesbouillonblokje. Houdt dit warm door een deksel op de pan te plaatsen. Kook de maïskolven in ongeveer een half uur in kokend water en verwijder de korrels. Hak de ui en de knoflook fijn en fruit ze in wat boter. Bestrooi met de kerriepoeder, giet de bouillon erbij en eveneens de melk. Voeg de maïs toe en laat ongeveer een kwartier sudderen. Snijd de paprika's in blokjes. Maak de peterselie schoon en snijdt deze grof. Pureer de soep met een staafmixer. Zeef het mengsel en breng nog één keer aan de kook. Meng de witte wijn en de slagroom door de soep en breng op smaak met wat peper. Voeg de paprikablokjes, de peterselie en de verse garnalen toe en warm even mee.

Materialen

Twee hoge pannen, staafmixer, zeef.

Bronvermelding